Noutati
IMPORTANT! Mesajul ORGANIZAȚIEI DE SERIALIZARE A MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA (OSMR): În atenția Utilizatorilor Finali ai Sistemului Național de Verificare a Medicamentelor (SNVM)
Data: 17/08/2022

Reducerea numărului de alerte din SNVM

Limita de timp de 240 de ore (10 zile) pentru dubla decomisionare, introdusă odată cu noua versiune Sistemului Național de Verificare a Medicamentului (SNVM) Core1.10, a determinat o creștere semnificativă a numărului de alerte.

Dubla decomisionare funcționeaza în felul următor:

1. Prima tranzacție de decomisionare se va efectua cu succes
2. Daca același utilizator repetă tranzacția de decomisionare, se va declanșa doar o atenționare vizuală în interfața web a SNVM (fără alertă)
3. Același utilizator, la a doua repetare va declanșa doar o atenționare vizuală în interfața web SNVM (fără alertă)
4. De la a patra încercare de decomisionarea a aceluiași pachet se vor declanșa alerte

Dacă oricare din pașii 2,3 sau 4 de mai sus este efectuat la mai mult de 240 de ore (10 zile) de la prima tranzacție de decomisionare, vor fi generate alerte în sistem.

Ultima versiune de SNVM a introdus această limită de timp pentru dubla decomisionare, limită care nu exista la versiunile anterioare ale SNVM.

După cum bine știți, alertele necesită investigații suplimentare din partea dumneavoastră - Utilizatorul Final, din partea OSMR și din partea ANMDMR.

Atenție sporită și la tranzacțiile de dublă decomisionare generate din aplicațiile locale. O succesiune de apăsări pe butonul pentru decomisionare (crezând ca aplicația este blocata) poate genera mai multe alerte în SNVM.

Va rugăm să evitați decomisionarea repetată a pachetelor pentru a nu genera alerte inutile în SNVM.

NOUTATI!