Noutati
Săptămâna Mondială a Conștientizării Rezistenței la Antimicrobiene (World AMR Awareness Week – WAAW)
Data: 20/11/2023

În data de 6 iunie 2023, organizațiile cvadripartite - Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH) – au anunțat că Săptămâna Mondială a Conștientizării Antimicrobiene (WAAW) va fi de acum Săptămâna Mondială a Conștientizării Rezistenței la Antimicrobiene (RAM). (https://www.who.int/news/item/06-06-2023-world-antimicrobial-awareness-week-(waaw)-will-now-be-world-amr-awareness-week)

S-a stabilit ca tema WAAW 2023 să fie aceeași ca în 2022: Să prevenim rezistența la antimicrobiene împreună, în urma unui sondaj online extins între părțile interesate din sectoarele sănătății umane, animalelor, plantelor și a mediului pentru a colecta feedback pentru o temă de campanie.

Mesajul OMS este edificator:

RAM este o amenințare pentru oameni, animale, plante și mediu. Ne afectează pe toți. Acesta este motivul pentru care tema din acest an solicită colaborarea între sectoare pentru a păstra eficacitatea acestor medicamente esențiale. Combaterea RAM este un efort cu adevărat global și trebuie abordat printr-o abordare One Health (O sănătate).

NOUTATI!